رونق تولید ملی | چهارشنبه، ۲۴ مهر ۱۳۹۸

کاکتوس اوپنسیه_ - نمایش محتوای فضای مجازی

 

 

کاکتوس اوپنسیه_

کاکتوس اوپنسیه_ Opuntia

کاکتوس‌های اوپنسیه به فارسی کاکتوس‌های راکتی نامیده می‌شوند. که در برگیرنده انواع کاکتوس‌های برگ پهن، راکتی، زرد، راکت درشت و کوچک هستند. این دسته از کاکتوس‌ها گاهی در مناطق گرمسیری میوه‌های خوراکی تولید می‌کنند که مصارف دارویی دارد.

عمده ترین تکثیر رویشی کاکتوس ها روش کاتینگ Cutting یا قلمه زدن است. قلمه زدن در کاکتوس به فصل بستگی دارد و بهترین فصل برای آن اوایل تابستان میباشد. بطوری که آنها را در یک بستر سبک و محیط با رطوبت کافی با آبیاری منظم کشت میکنند. اما قبل از اینکه قلمهٔ کاکتوس مخصوصاً کاکتوس های گوشتی نظیر سرئوس ها وارد بسترهای کشت شوند باید شیرابه گیاه را قطع کرد. برای انجام چنین عملی قبلاً قطعات جدا شده یا قلمه های کاکتوس را به مدت چندین ساعت در معرض تابش مستقیم آفتاب در تابستان قرار میدادند تا اینکه جریان شیرابه قطع میشد و سپس اقدام به کشت آن میکردند. اما امروزه با توجه به اینکه ریشه دار کردن گیاهان در کمترین زمان حائز اهمیت است قلمه ها را در آب ولرم حدود 45 درجه سانتی گراد قرار میدهند. که در نتیجه جریان شیرابه قلمه ها قطع میشود.سپس آنها را در بستر کاشت قرار میدهند وکار دیگری که بیشتر به عنوان یک هنر به نظر میرسد عمل پیوند یا گرافتینگ Grafting در کاکتوس است. آنچه مسلم است سرئوس ها یا کاکتوس های مخروطی، پایه های بسیار خوبی برای بیشتر مامیلاریاها یا اوپنسیه ها هستند. امروزه میوه کاکتوس به عنوان میوه درجه اول در بعضی از کشورها مورد علاقه مردم است. کشور مراکش به عنوان یکی از بزرگترین صادرکننده این میوه است که مناطق وسیعی را در این کشور در بر گرفته است.