رونق تولید ملی | یک‌شنبه، ۲۸ مهر ۱۳۹۸

فلامینگو - نمایش محتوای فضای مجازی

 

 

فلامینگو

فلامینگو پرنده‌ای است با پاهای دراز و منقاری منحنی و گردنی بلند خمیده و پر و بالی به رنگهای سفید و صورتی

در پرواز‌ها با‌ها و گردنش کشیده و قدری پائین تر از سطح بدن قرار می‌کیرد. بالهایش ترکیب زیبائی از رنگهای سرخ و سیاه است. پرنده نابالغ قهوه‌ای مایل به خاکستری چرک است. فلامینگو به آرامی راه می‌رود ودر حالیکه سر ومنقار خودرا در آب کم عمق فرو برده تغذیه می‌کند. فلامینگو از ۹۰/۰ تا ۵/۱ متر بلندی دارد. بیشتر فلامینگو‌ها حلزون وگیاهان آبی را می‌خورند. این پرندگان یصورت دست جمعی و در دسته‏های چند هزارتایی زندگی می‏کنند

فلامینگوها روش منحصر به فردی برای تغذیه دارند.آنها در آبهای کم عمق و شور زندگی می کنند و بوسیله منقارهایشان حیوانات و گیاهان کوچک را از آب جدا می کنند و در گروههای اجتماعی تغذیه و تولید مثل می کند.نوزادهای تازه از تخم بیرون آمده دارای گردن کوتاه و منقارها دوکی شکل می باشند.والدین،نوزادان را بوسیله ماده ای شبیه به شیر تغذیه می کنند.فلامینگوها و کبوترها تنها جانورانی هستند که نوزادانشان را به این ترتیب غذا می دهند

مشخصات ظاهری

این پرنده، 130 سانتی متر طول دارد، که با پاهای بلند و گردن دراز، در رنگ های صورتی و سفید، یا منقار به پاتیین برگشته، از سایر پرندگان کنار آب چر متمایزمی شود. فلامینگو در مقایسه فلامینگو کوچک از جمعیت و پراکندگی بیشتری برخوردار است

نر وماده همشکل اند ولی ماده اندکی کوچکتر است و سفیدی پرو بال ، به تدریج صورتی رنگ و سپس به رنگ قرمز تبدیل می شود. فلامینگوها جوان به اندازه نصف فلامینگوهای بالغ اند و به رنگ خاکستری مایل به قهوه ای دیده می شوند. فلامینگو کوچک به واسطه ی رنگ صورتی از فلامینگو متمایز است. روتنه سفید وبال ها و شانه هایش صورتی قرمز است. شاهپرهای اولیه و ثانویه سیاه و پاها و منقارش قرمز رنگ است. اما توک منقار سیاه است. هنگام پرواز، پاها و گردن را کشیده و در امتداد بدن قرار می دهد و سر را اندکی پایین نگه می دارد

صدا: صدای این پرنده کوتاه و غرغر مانند است  و از دسته هایی که درحال تغذیه اند ، شبیه صدای غاز به گوش می رسد

زیستگاه

این پرنده در مناطق ساحلی دریاها و در یاچه های شور و کم عمق به سر می برد. و آشیانه را به شکل توده ای کاسه مانند که از گل است و کمی بالاتر از آب قرار دارد، می سازد و همانجا تولید مثل می کند. د ر ایران، در در یاچه ی ارومیه، فارس و سیستان؛ به تعداد نسبتا فراوان دیده می شود و در کلین های بزرگ؛ در دریاچه ارومیه، تولید مثل می کند. به تعداد اندک درشمال شرق نیز دیده شده است

حفاظت: جزو پرندگان حمایت شده است، حفاظت از مناطق زیست و تولید مثل این پرنده، برای بقای آن اهمیت بسزایی دارد