رونق تولید ملی | شنبه، ۳ اسفند ۱۳۹۸

تغذیه نوزادان - نمایش محتوای فضای مجازی

 

 

تغذیه نوزادان

از نظر مزاج شناسی در طب سنتی ،انسان از بدو تولد تا 15 سالگی دارای مزاج گرم و مرطوب است .در واقع بهار زندگی را طی می کند. در این دوره توانایی رشد و هماهنگی با محیط بسیار زیاد است و بدن می تواند شرایط مختلف را به سادگی بپذیرد و هماهنگ شود. پزشکان معتقدند که تا شش ماهگی شیر مادر به تنهایی پاسخگوی تمامی نیاز های بدن بچه است. بعد از شش ماهگی به تدریج غذاهای مختلف به جدول غذایی بچه ها اضافه می شود . این افزودن غدا باید به صورتی باشد که سیستم گوارشی نوزاد که تا به حال فقط شیر مادر را دریافت کرده به تدریج تحمل و توان دریافت غذای جدید را پیدا کند.اولین چیزی که می توانیم به غذای فرزندانمان اضافه کنیم باید همراه با همان شیری باشد که به صورت پایه ،مصرف غذای اصلی نوزاد است.رقیق کردن غذاها با شیر باعث می شود که تاب و تحمل سیستم گوارشی بچه نسبت به آن غذا افزایش پیدا کند.غذای اضافه شده می تواند یک قاشق زرده تخم مرغ یا یک قاشق موز له شده باشد که با شیر رقیق و به عنوان یک وعده غذایی می توان به نوباوه داد.بسیاری از مادران به غذای بچه هایشان شکر اضافه می کنند.شکر یا نمکی که به غذا اضافه می شود هیچ پروتئین و هیچ سلامتی اضافی برای فرزندانمان نمی آورد.فرزندان چاق نه سالم ترند نه فرزندان لاغر بیمارتر.تشخیص سلامتی و بیماری یک بچه فقط با پزشک متخصص است.اضافه کردن شکر به جز اینکه کالری اضافی به بچه داده می شود و در واقع چربی اضافی در بدن بچه جمع می شود هیچ چیز مفیدی ندارد.در ضمن اینکه در سال های آینده بچه باید این چربی اضافی را حمل کند و مشکلات زیادی برای از دست دادن این چربی خواهد داشت.بهتر است مادران گرامی هیچ گونه شکری به غذای بچه اضافه نکنند.غذای دیگری که برای بچه ها با شیر قابل تحمل است،سوپ سبزیجات است که شامل سیب زمینی،هویج،آب مرغ و گوشت و مقداری سبزیجات مثل گشنیز و جعفری است. به مرور در روزهای اولیه می توانیم این مواد را به صورت پوره شده به غذای بچه ها اضافه کنیم تا زمانی که معده بچه ها عادت کند و ما بتوانیم به عنوان یک وعده غذایی جایگزین شیر بکنیم و بچه ها به مرور عادت به سیتم غذایی جدید کنند.نکته خیلی مهمی که باید به آن توجه داشته باشیم این است که این غذاها به تدریج و طی روزهای متمادی صورت بگیرد.اگر که ما بخواهیم به یکباره یک غذای سنگین را به غذای بچه ها اضافه بکنیم به جز اینکه نوباوه را دچار مشکلات گوارشی می کنیم ،هیچ کار مفید دیگری انجام ندادیم.مادر دانا مادری است که با صبر و آرامش در زمان طولانی بتواند یک سیسنم گوارشی قوی برای فرزندانش به وجود آورد.