« بازگشت به تغذیه

آشنایی با گیاه گشنیز☘ طب بوعلی سینا

ترکیب دیدها نمایش مسطح نمایش درختی
موضوعات [ قبلی | بعدی ]
گیاهی است علفی با نام علمی Corindrum satirum و دارای از دو خانواده جعفری و واریته دارویی است. ریشه آن تقریباً غده ای و دارای انشعابات فراوان به طول ۲۰ تا ۴۰ سانتی متر است. گیاه گشنیز بسته محل محل رویش از ۵۰ تا ۷۰ سانتی متر ارتفاع دارد گلها کوچک به رنگ سفید ا صورتی در انتهای ساقه به صورت چتر مرکب می باشد.
☘خواص دارویی:
گشنیز اثر تسکین دهنده، استفراغ و برطرف کننده عطش است گشنیز خام خواب آور است. اسانس آن در صنایع غذایی، آرایشی و بهداشتی و نوشابه سازی و داروسازی کاربرد دارد تخم گشنیز خاصیت نیرودهنده، هضم کننده غذا و بادشکن دارد همچنین اثر ضد تشنج، ضد صرع و ضد کرم دارد.
☘دانه گشنیز
 به عنوان یک ادویه در مواد متعلق به ناحیه مدیترانه و غرب آسیا و در ایران استان های همدان و کرمانشاه کشت می شود و به عنوان یک سبزی مهم به صورت تازه خوری مصرف می شود.
ضمیمه

ضمایم: Geshniz-0222-as.jpg (13.6k)
0 (0 آرا)